ΞΑΝΘΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΑΦΙΔΑ ΣΟΥΛΤΑΝΙΝΑ

4.00 ανά 500 γραμμάρια

Add to Wishlist Browse Wishlist

Περιγραφή

6 οφέλη της σταφίδας στην υγεία μας

1. Τόνωση της ενέργειας

Οι σταφίδες είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες, ειδικά σε φυσικά σάκχαρα, όπως προαναφέρθηκε, οπότε αποτελούν μια υπέροχη επιλογή για πριν και μετά την γυμναστική. Μάλιστα, δεν σας βαραίνουν καθόλου, ούτε σας κάνουν να νιώθετε ανόρεχτοι μετά από λίγη ώρα και κουρασμένοι, όπως άλλοι υδατάνθρακες.

2. Προλαμβάνει κατά της δυσκοιλιότητας

Οι σταφίδες έχουν αρκετά μεγάλο ποσοστό φυτικών ινών. Όπως είναι γνωστό, οι φυτικές ίνες βοηθούν την πεπτική διαδικασία και κυρίως τη φυσιολογική κίνηση του εντέρου. Με αυτό τον τρόπο, προλαμβάνουν κατά της άβολης δυσκοιλιότητες. Επίσης, οι φυτικές της ίνες ενισχύουν την αίσθηση κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επειδή επιβραδύνει το άδειασμα του στομάχου. Γι’ αυτό είναι καλή επιλογή, αν προσπαθείτε να χάσετε λίγο επιπλέον βάρος.

3. Μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπαθειών, διαβήτη και άλλων χρόνιων παθήσεων

Έρευνα του 2013, δημοσιευμένη στο Journal of Food Science έδειξε ότι η κατανάλωση σταφίδων οδήγησε σε χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, μειωμένη αρτηριακή πίεση, μειωμένα επίπεδα χοληστερόλης και λιγότερη κατανάλωση θερμίδων λόγω της αυξημένης αίσθησης κορεσμού. Οι ερευνητές συμπέραναν ότι είναι πολύ πιθανό οι σταφίδες να μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιοπαθειών, διαβήτη και πιθανότατα παχυσαρκίας. Η περιεκτικότητα σε κάλιο και πολυφαινόλες φαίνεται ότι ενισχύουν αυτές τις ιδιότητες.